Őszi levélszedés

 

Itt van az ősz, itt van újra, az elszáradt falevelek pedig feltartóztathatatlanul hullanak a fákról.

A Pamis Takarító Kft. nagyon sok társasházat takarít, egészen pontosan nyolcvankettőt.

Tehát viszonylag sok társasház tarozik hozzánk, ahol elsősorban ősszel hullanak a levelek. Bár ez főleg az őszi időszaknál érdekes, igazából a nyári időszakban is előfordul, hogy el kell mennünk levelet szedni, mert hull egy-két száraz levél. De szeptemberben, ahogy beáll az ősz, ez egy intenzívebb szezonális munka lesz, és ilyenkor sorra megyünk ki a házainkhoz. Van ugye az a mondás, hogy „tiszta udvar, rendes gazda”. Igyekszünk ennek a lehető legjobban megfelelni, és szépen rendben, tisztán tartani nemcsak a ház belsejét, hanem a külsejét is: a körülötte lévő járdaszakaszt, kis zöldterületeket, hogy látszódjon az, hogy ott valóban rendezett és tiszta körülmények vannak jelen.

Sokszor látni egyébként, amikor megcsinálunk egy-egy házat, hogy bizony az az épület és kertrész, amelyet mi tartunk karban, szép és levélmentes, míg a többi helyeken még mindig látni, hogy az elszáradt falevelek ott éktelenkednek. Ez egy jóleső érzés is egyben, hogy azok a házak, amelyeket mi csinálunk, a lehető legszebben vannak fönntartva. Az ilyen időszakban egy kevés fős kis csapattal folyamatosan körbe-körbe járunk, és igyekszünk összeszedni minden egyes házunknál a leveleket. Sajnos, ezt sűrűbben meg kell csinálni, mert egy kisebb szél vagy egy eső hatására rögtön lehullik egy újabb adag. Ez egy kicsit olyan ismétlődő meg majdnemhogy hálátlan feladat, de mégis egy nagyon jóleső érzés, amikor a végén látod, hogy gyakorlatilag az utca egyik legszebb háza az, ami hozzánk tartozik. :)

A másik nagyon fontos részlet, hogy ezeket a leveleket mi csakis zöldhulladékos zsákban gyűjtjük, sosem dobjuk a kommunális kukába. A munka végeztével otthagyjuk, hogy a közterületesek vagy szemetesek el tudják szállítani.

JoomShaper

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a forgalom mérésére és a felhasználói élmény biztosításához.